AFRİKA'DAN SICAK HAVA DALGASI GELİYOR


Türkiye'yi etkileyecek mi?

Dünya Meteoroloji Örgütü, Kuzey Afrika’dan gelen yoğun bir sıcak hava dalgasının Avrupa üzerinde etkisini göstermeye başladığını duyurdu. Rapora göre Fransa'da 42 derecelik bir sıcaklık beklenirken, bu sıcak hava dalgasının Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. İşte raporun detayları ve Türkiye'de önümüzdeki 5 günün hava tahmin raporu...

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü (DMO) tarafından yapılan açıklamada Kuzey Afrika'dan gelen yoğun sıcak hava dalgasının Avrupa'yı etkisi altına alacağı belirtildi. Ancak Türkiye'nin bu dalgadan etkilenmeyeceğinin de altı çizildi.

BM'DEN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü (DMO) erken gelen hava sıcaklıkları ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, Kuzey Afrika'dan 'alışılmadık derecede erken ve yoğun bir sıcak hava dalgasının' Avrupa'ya yayılacağı ifade edildi.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BİR SONUCU..."

DMO'nun açıklamasında bu sıcak hava dalgasının, Azor adaları ve Madeira arasındaki Atlantik alçak basınç sistemi tarafından beslendiği ve batı Avrupa'da sıcak havanın yükselmesini desteklediği aktarıldı.

DMO, Avrupa'nın birçok bölümlerinde 'kuraklığın' sıcak havayla birlikte etkili olacağı belirterek "İklim değişikliğinin bir sonucu olarak ısı dalgaları daha erken başlıyor ve ısıyı tutan sera gazlarının rekor yoğunlukları nedeniyle daha sık ve şiddetli hale geliyor. Bugün tanık olduğumuz şey, geleceğin bir öngörüsüdür." açıklamasını yaptı.

 

.