BİR ÇOCUK DAHA AÇLIKTAN ÖLMESİN


Madaya’daki binlerce ailenin açlıktan ölmesini önleyebiliriz.

Abluka altındaki Madaya köyünde açlıktan ölmek üzere olan çocuklar ağaç yapraklarını, kedileri ve böcekleri yiyorlar. 

Esad rejimi 40,000’den fazla insanı resmen açlıktan ölüme mahkum ediyor. 

Çocuklarının açlıktan ölmesini seyretmek zorunda kalan ailelerin çektiği acıyı hayal etmek bile zor -- oysa, onlara yardım edebileceğimiz bir yol var.


Eylül ayında, Madaya ve diğer şehirlerdeki ablukayı kaldırmak için bir ateşkes anlaşması yapılmıştı ama siviller hâlâ yiyecek ve ilacın olmadığı şehirlerde mahsur kalmış durumda. Şu anda yardım konvoyları köye ulaşıyor ve hazır dünyanın dikkati Madaya’nın üzerindeyken,

Madaya halkının kurtulması için elimize ablukanın tamamen kaldırılmasını sağlayabilecek bir fırsat geçti.

Eğer bir milyon imza gücünde bir çağrı yapar ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a duruma müdahale edip ablukanın kalkması için tüm taraflarla çalışması için baskı yaparsak Madaya’daki binlerce ailenin açlıktan ölmesini önleyebiliriz.  

Ban Ki-moon bunu başarabilir -- ablukanın kalkması, yaklaşan barış görüşmeleri için de umut verici bir zemin oluşturabilir. Ayrıca, BM’deki görevi yakında sona ereceği için, kuşatmayı kaldırarak ardında büyük bir başarıyı da miras bırakmış olacak. 

Hep birlikte yeterince baskı yapabilirsek, Ban Ki-moon Madaya’nın hemen şu anda ihtiyaç duyduğu o lider olabilir.

Acil dilekçeye imzanı ekle. 

Avaaz Madaya’dan gelen insan hikayelerini ve fotoğrafları abluka kalkıncaya kadar medyaya, BM’ye ve çözümün anahtarı olabilecek dışişleri bakanlıklarına iletecek: 

https://secure.avaaz.org/tr/madaya_starvation_siege_loc_tr/?buwEQhb&v=71326&cl=9247435679