CANNES'DA EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ ALDI


Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi karaladı.

Geçtiğimiz yıllarda TRT 1'de ekranlara gelen Masumlar Apartmanı dizisiyle adını duyuran oyuncu Merve Dizdar, Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi karaladı.

Oyuncu Dizdar'a, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülü verildi.

DİZDAR'DAN TÜRKİYE'Yİ KARALAYAN İFADELER

Ancak Dizdar, ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'yi karalayan ifadeler sarf etti.

Dizdar, konuşmasında Türkiye'de kadınların aşağılandığını, hak etmedikleri bir hayatı yaşadıklarını ileri sürerek algı oluşturmaya çalıştı. Türkiye'de düzenlenen film festivallerinde politik konuşmayı eksik etmeyen muhalif sanatçılardan olan Dizdar, Fransa'daki festivalde de yine bir yerlere mesaj verdi. Ezber yeteneği iyi olduğu bilinen oyuncunun yaptığı konuşmayı elindeki kağıttan okuması da dikkat çekti.

AYVALI'DAN MERVE DİZDAR'A SERT TEPKİ

AK Parti MKYK üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu ödülü" alan Merve Dizdar’ın konuşmasına tepki gösterdi.

Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha. 

Aldığı ödülü oyunculuğuna değil, iki büklüm sunduğu sadakatine ve ülkesini onların diliyle aşağılamasına borçlu…

Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli…

Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. 

Merve Dizdar budur.