WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

Cildinizin farklı ruh halleri var


Cildinizin daha farklı tipleri, daha doğrusu ruh halleri var

Yağlı, kuru ve karma cilt tipleri kavramlarını unutun! Cildinizin daha farklı tipleri, daha doğrusu ruh halleri var. Her sabah kalktığınızda aynı cilt tipiyle uyanmayabilir ve bazen bu duruma şaşırabilirsiniz. Aynada gördüğünüz cilt sizin ancak onun da bambaşka kimliklere bürünebileceğini unutmayın…

İşte cildinizin ruh halleri…

Solgun Cilt

Belirtileri: Renksiz, donuk ve ışığını kaybetmiş olur…
Neden: Siz daha 20″li yaşlardayken cildiniz ne kadar da tazeydi. Ancak zaman geçtikçe hücreleriniz de artık eskisi kadar kendini yenileyemez oldu. Yaklaşık 6 haftada yenilenen hücre döngüsü yüzünden artık eskisi kadar renkli görünmeyen cildiniz, yaşamın zorluklarından da etkilenerek solgun bir renk alabilir. Buna bir de bakımsızlık eklendiğinde sizce de böyle olması normal değil mi?
Ne Yapmalı: öncelikle düzenli estetik peeling uygulaması ve temizlikle cildinize en büyük desteği vermiş olacaksınız.. Haftada birkaç kere uygulayacağınız estetik peeling, derinizin nefes almasını sağlayacak. Cilt uzmanları bu sorun için, kereviz ve maydanozun suyunu, doğranmış elma, havuç ya da pancar koku ite karıştırıp içmenizi öneriyorlar. Eğer anında bir netice almak istiyorsanız da zengin bir cilt serumunu ya da yağını bir damla likit fondötenle karıştırıp surun.

Agresif Cilt

Belirtileri: Sivilce, akne, siyah ve beyaz nokta cildinizi istila eder…
Neden: Sivilceli olduğunuz yıllar ortaokul, lise çağlarınızda kaldı diye düşünüyorsanız, 20 ve 40 yaş arasındaki bayanların üçte birlik yüzdesinde bulunduğunuzda, bu tezin ne kadar yanlış olduğunu anlayacaksınız. Yetişkin yaşlarda çıkan sivilceler genellikle alnı, yanak ve elmacık kemikleri üzerinde kendisini gösterir.

Ne Yapmalı: Tam tahıllı yiyecekler, meyve, sebze, düşük proteinli et ve balık tüketimi kızarıklıkları ve sivilceleri azaltıyor. Bu yüzden ilk dikkat etmeniz gereken şey, beslenme düzeninizi oluşturmak. Tabii ki düzenli yemeği iyi bir cilt bakımıyla desteklemeniz şart. İki günde bir yatmadan önce salistik asitli bir temizleyici kullanarak gözeneklerin tıkanmasını önleyin ve nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin. Bu arada sivilceleri besleyen en önemli ürünlerin de fazla yoğun kremler ve serumlar olduğunu da unutmayın.

Stresli Cilt

Belirtileri: İnce çizgiler, kendisini yerçekiminin etkisiyle bırakmış bir cilt ve belirginleşmeye başlayan kırışıklıklar sorun olmaya başlar…
Neden: Uzun saatler boyunca çalışıp arkasından konforsuz ve kısa bir uyku çekiyorsunuz, Daha sonrasında vücudunuzun tepkimelerini ise kapatıcı ve fondötenlerle gizlemeye çalışıyorsunuz. Ancak istediğiniz sonuca o kadar da kolay ulaşamayacaksınız. Stres altındayken ve gerginken vücudun salgıladığı kortizol seviyesi artar. Yıllar geçtikçe de cilt, dolgunluğunu ve elastikiyetini kaybederek kırışıklıkları saklayamaz hale gelir.
Ne Yapmalı: İşinize uykunuzu tanı alarak başlamanız bu sorunun temel ilacıdır. Daha fazla ve meyve ile cildinize C vitamini depolaması yapmalısınız. Ayrıca kozmetik bölümünüze antioksidanlı ürünler ekleyerek cildinizi stres hormonlarından koruyabilirsiniz. Arayacağınız içerikler; E. A.C vitaminleri, yeşil çay ve resveratrol olmalı. Yüzünüze uygun bir yağ ile cildinize minik dairesel hareketlerle masaj yapmak ise, ince çizgilerinizin giderilmesinde yardımcı olur. Haftada iki kere yoğun nemlendiricili maske yapmayı da ihmal etmeyin.

Aşırı Hassas Cilt

Belirtileri: Pullanma, kızarıklık, yanma ve kaşıntı hat safhaya ulaşır…
Neden: Zaman içerisinde çevresel etmenler, ısı değişimleri, düzensiz beslenme ve aldığınız ilaçlar epidermisin koruyucu bariyerini zayıflatır. Ve bu durum bazen öyle bir noktaya gelir ki cildiniz artık buna dayanamaz durumda olur ve kızarıklık, pullanma, yanma ve kaşıntı refleksi verir. Bunun nedenlerinin birisi de kısa aralıklarla çok fazla ürün değiştirmek ya da aşın ürün kullanımı olabilir.

Ne Yapmalı: Bu sorun için bitkisel ürünler en temel çare olabilir. Uzmanların tavsiyesinin bitkisel ürünler olmasının en temel nedeni de hassas ciltler üzerinde doğal ürünlerin daha az yıpratıcı etki göstermesidir. Fakat bu tarz ürünler hassas cilt tipine sahip kişilerde fazlasıyla irrite edici ve alerjik olabilir. Bu yüzden mutlaka hassas ciltler için olan hatif nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Eğer cildiniz kontrol edilemez şekilde sorunlu olduysa bebek pişik kremini yatıştırıcı olarak kullanıp, birkaç gün içerisinde kızarıklıklardan, kuruluklardan ve hatta hassasiyetten kurtulabilirsiniz. Çok fazla makyajın da bu tür sonuçlar doğurabildiğim unutmadan birkaç gün cildinizi dinlendirirseniz, aldığınız sonuç ilaha garanti olacaktır. Cildin koruyucu bariyerini tolere etmek için Omega-3 yağ asidi takviyesi birebirdir. Bu içeriği kelen tohumu, ceviz ve balık yağında kolaylıkla bulup, beslenme rutininize ekleyebilirsiniz.