WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

ÇOCUKLARA TİYATRO TERAPİSİ


Çocukların yaralarını az da olsa sarabilmek adına tiyatro oyunu sergilemeye devam ediyor.

Tiyatro Glima iki büyük deprem sonrası, çocukların az da olsa yaralarını sarabilmek ve psikolojik destek vermek için birçok tiyatro oyunu sergilemeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan ve etkileri hala süren iki büyük deprem sonrası Tiyatro Glima çocukların az da olsa yaralarını sarabilmek ve psikolojik destek vermek için birçok tiyatro oyunu oynadı ve oynanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem etkilerini hala sürdürürken bu depremden etkilenen çocuklar için gönüllü olarak Tiyatro Glima, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Medya Platformu iş birliği ile Ahmet Şahin önderliğinde 12 Şubat’ta İstanbul’dan Kahramanmaraş’a geldi.

Oyunculuk eğitimini İstanbul BŞB Gösteri Sanatları Merkezinde alan ve bu konuda uzmanlaşmış Tiyatro Glima Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Şahin ve ekibi çocukların deprem sonrası travmatik etkilerini azaltıp yüzlerini biraz da olsa güldürebilmek için Merkez Spor Kompleksi, BatıPark Spor Sahası, Elbistan Recep Tayyip Erdoğan Millet Parkı, Elbistan Pınarbaşı Mesire Alanı, Türkoğlu Spor Kompleksi, Afşin Pazar İçi, Afşin Gençlik ve Spor Kompleksi ve Kahramanmaraş Kyk Avşar Kız Yurdu Konferans Salonunda oyunlarını gerçekleştirdi.

Tiyatro Glima çocukları eğlendirirken öğretmek ve depremin psikolojik etkilerini hafifletmek için üç tane oyun oynuyor bunlar Haylaz Afacan, Sokak Oyunları ve Doğa Hepimizin. Bu oyunlar hijyen, teknolojinin doğru kullanımı, doğanın korunması vb konular hakkında eğitici ve eğlendirici oyunlardır.

Tiyatro Glima 22 Şubat Çarşamba günü Saat:11.30’da Kahramanmaraş Türkoğlu’nda ve Saat: 14.30’da Kahramanmaraş Pazarcık’ta oyunlarını gerçekleştirecek.