Dengeli ve sağlıklı beslenme


Dengeli ve sağlıklı beslenme bilinenin aksine yüzde 50-60 iyi karbonhidratlardan olmalı

Sağlıklı beslenme nasıl olur?

Vücudumuzun büyümesi, yenilenmesi, işlevlerini devam ettirebilmesi için tek yakıt besinler. Bunun için bunları dengeli ve sağlıklı bir şekilde her bireyin kendine yetecek kadar tüketmesi hem sağlığımızın korunması hem de ileriyaşlarda sağlıklı olabılmek için çok önemlidir.

Dengeli ve sağlıklı beslenme bilinenin aksine yüzde 50-60 iyi karbonhidratlardan olmalı. Karbonhidrat dediğimiz, anlaşılır olabilmesi için, topraktan gelen besinler, nedir bu? Ekmek, pilav, makarna, meyvalar bunlar karbonhidrattır. Mümkün olduğunca işlenmemiş karbonhidratların alınmasını istiyoruz. Mesela markette yapılmış kek değilde evde yapılmış, kepekli bir kek olmasını istiyoruz. Ya da meyva suyu değilde meyvanın kendisinin yenilmesi. Doğal, ham halde komleks karbonhidratlar öneriyoruz.

Sonra iyi protein kaynakları seçiyoruz. Proteinde de hayvansal besin kaynakları oluşturuyoruz. Et, tavuk gibi. Bunlardan yapılan ürünler, yumurta, süt, peynir, yoğurt . Bunların dışında bitkisel besinlerden kurubaklagiller veya kuruyemişler de protoin bakımından zengindir. Fındık, ceviz, badem gibi ürünler.

Protein hergün mutlaka almamız gereken bir ürün.

Daha fazlası için videoyu izleyin.