DİKKAT! İSTANBUL'DA KUVVETLİ YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR


Ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

İstanbul'da beklenen kar yağışı hafif şekilde yüksek yerlerde başladı. Meteoroloji, İstanbul'da perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağını açıkladı. 4 gün sürmesi beklenen Sibirya kökenli Aybar kar fırtınası nedeniyle il genelinde kar kalınlığının 20 santimetreyi bulabileceği belirtildi.

AKOM ve Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı hafif şekilde yüksek yerlerde başladı. Silivri ve Arnavutköy'ün bazı noktalarına kar yağışının başladığı görüntülendi.

YARIN KUVVETLİ YAĞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre de İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞININ 20 CM OLMASI BEKLENİYOR

Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

HAFTA BAŞINA KADAR SÜRECEK

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul'daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgarın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

TEDBİR UYARISI YAPILDI

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

205 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 10 Mart tarihli sefer iptalleri yapıldı. Sefer detayları şu şekilde: İstanbul Havalimanı'nda toplam 185 sefer iptali yapıldı. Bunların 114'ü iç hat, 71'i dış hat seferidir. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 20 Anadolujet seferi iptal edildi. Seferlerin tamamı iç hat uçuşudur. Toplam 205 sefer iptali gerçekleşti. Operasyon gereği iptal sayılarının artması muhtemeldir" denildi.