DİKKAT! KAR GELİYOR


Yurt genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor

Keteoroloji Genel Müdürlüğü`nün hava tahmin raporuna göre, ayın son haftasında yurt genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların da hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Ülkemizin bugün kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; çarşmaba gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Yarın öğleye kadar kuvvetli bir yağmur var İstanbul’da. Neredeyse 4-5 aydır  böyle bir yağış yoktu. Tüm Marmara’da yağışlar kuvvetli. Sıcaklıklar 4-5 dereceye düşer Marmara genelinde. Yarın akşam saatlerinde Silivri, Hadımköy, Çatalca, Kartal buralarda kara dönme ihtimali var yağışların.  Çarşamba günü 30 kentte yoğun kar yağışları var. Çarşamba günü kara karşı tedbir almadan yola çıkmayın. Deprem bölgesinde Çarşamba günü yağmurla rkuvvetlenecek, soğuk bir hava var. Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerine kar yağabilir. Cuma'dan itibaren sıcaklıklar yükselecek.” değerlendirmesinde bulundu

Etiketler : KAR GELİYOR