GÜNLÜK MAKYAJ NASIL OLMALI


Sabah uyandığımızda makyaj yapmaya vakit ayırmak zor gelir

Peki ya ofise gittiğimizde gördüğümüz bakımlı, şık çalışma arkadaşlarımızın üzerimizde bıraktığı etki… Bir düşünün, kendimizi hemen bakımsız hissederiz, değil mi? Siz de bu gibi durumları sık sık yaşayanlardansanız, sizler için günlük makyaj yapımında faydalı olabileceğini düşünerek hazırladığım bu yazıyı muhakkak okumalısınız. Üstelik aralarından cımbızla çekip, arkadaşlarınızla paylaşacağınız tüyolar da bulacaksınız.

Göz makyajı bakışlarınızı etkiler: Sıra göz makyajı Göz çevresi ve göz kapaklarınıza fondöten renginden 2 ton açık renkte pudralı kapatıcıuygulayın. Böylece göz çevreniz daha aydınlık görünüme kavuşacaktır.Göz makyajında en dikkat edilmesi gereken, göz boyutu.

Küçük gözlerinizi makyajla büyütün: Eğer ki gözleriniz küçük ise, gözlerinizin alt iç ve üst iç kısımlarına ten rengine yakın, yağlı göz kalemlerinden sürün. Tercihen bunu beyaz renkte bir göz kalemi kullanarak da yapabilirsiniz. Ardından gözünüzün altına koyu gri ya da siyah renkte birgöz kalemi çekerek, bunu parmak uçlarınızla hafif dokunarak yaydırın. Böylece biraz daha buğulu gözlere sahip olabilirsiniz.

Eye-liner sürmek bir sanat: Gelelim son yılların göz makyajında en çok tercih edilen makyaj malzemesine. Eyeliner. Çekmesi büyük dert olan ama başarılabilirse etkili bakışlar kazandıran şahane ürün. Ama sürmesini beceremiyorsanız da, şu aşamaya kadar yapılan tüm makyajın bozulması mümkün. Başıma çok geldiğinden hala ellerim titrer. :)

Eye-liner yerine göz kalemi sürün: Burada size muhteşem bir tüyoEyeliner süremeyen ben, çareyi aynı etkiyi yaratabilecek başka yöntemlerde aradım. Şimdi eyeliner yerine yağlı yapısı olan siyah renkliFlormar göz kalemi kullanıyorum. Ucunu sürekli ince tutarak, inanılmaz kayganlıkta ve kolaylıkla sürebildiğim için çok şanslıyım. Hem göz kalemini temizlemek, eyeliner temizlemek kadar zor olmadığı için olası makyaj hatalarında elim ayağıma karışmıyor. Makyaja sil baştan başlamak zorunda kalmıyorum.

Rimel-maskaraya dikkat: Bu sorunu da böylece çözdükten sonra, rimel-maskarayı sürdün. Maskarayı sürerken işlemi aşağıya doğru bakarak uygulamaya dikkat edin. Ten renginize göre seçtiğiniz allığınızı da sürmeyi ihmal etmeyin.

Gülüşünüzü allıkla tasarlayın: Elmacık kemikleriniz belirginse, ön plana çıkarmamak için hiçbir nedeniniz yok. Ten renginize uygun tonlarda seçtiğiniz allığınızı, elmacık kemiklerinizi gülerek ortaya çıkarıp uygulayın. Ayrıca allık sürüş yönünüzü şakaklara doğru değil, kulak hizasına doğru, yatay yönde vuruşlarla uygulayın. Böylece zayıf yüzünüz daha oval görünecektir. Yuvarlak bir yüze sahipseniz, allığınızı şakaklara doğru sürün.

Rujların yoğun kıvamı beni hep rahatsız ettiğinden, ruj öncesi dudaklarıma nemlendirici sürmeyi alışkanlık haline getirmişimdir. Siz de bunu yaparak, sürümü daha kolay olan ve dudaklarınız kuruduğunda pul pul dökülüyormuş görünümü vermeyen etkili dudaklara sahip olabilirsiniz.


Etiketler : GÜNLÜK MAKYAJ