WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

Güzel, güçlü, sağlıklı saçlara sahip olmak


 Güzel, güçlü, sağlıklı  saçlartüm kadınların hayali

Güzel, güçlü, sağlıklı  saçlara sahip olmak, biz tüm kadınların hayalidir. Ve bunun için çeşitleri çareler ararız. İpek gibi saçlara sahip olmak için güzellik salonlarına gitmemiz şart değil!!, Aşağıda yayınlayacağımız uzman tavsiyelerine uyarak, başdöndürücü bir görüntüye sahip olabiliriz.

Saç Dökülmesi
Stress, menopoz, trioidlerimiz, hatta genetik, hormonal dengesizlikler saç büyümesini önemli ölçüde etkiler. İyi haber şu ki, bu dengesizlikleri çözmekte tıbbi çareler vardır. Bunlar; doğum kontrol hapları, düzenli diyabetik kontrol vb.
Yeterli miktarda et yemezseniz, bundan saçlarınız da etkilenir. Saçlarınızın düzenli büyümesi için, günlük diyetiniz yani günlük beslenmeniz, karbonhidratlar, proteinler gibi temel gıdalar içermelidir.
Vücudunuzda vitamin yetersizliği olduğunu düşünüyorsanız, saçların uzamasında ve sağlıklı olmasında etkili olan biotin, çinko ve demir içeren multivitaminleri takviye olarak alabilirsiniz.

 

 Saçlarınızın Bakımı


Tatlı badem yağı, ayçiçek yağı, argan yağı gibi yağları, saçlarınıza uygulamak, parlaklığının artmasında ve ipek gibi olmalarında çok etkili olacaktır. Saçlarınıza haftada bir uygulayacağınız nem maskeleri de kırılgan zayıf saçlarınızı güçlendirecektir.

Saç şekillendiricilerden uzak durun!
Günümüz kadınlarının çoğunun vazgeçilmesi olan saç şekillendiricileri, saçların ütülenmesi, hatta sıcak ayarda kurutulması dahil, saçların nem dengesini bozup, saçın kırılmasına kopmasına neden oluyor. Hergün bu gibi işlemler saçınızı saman çöpüne çevirir.Şayet bu gibi uygulamalardan vazgeçemiyorsanız, düşük ayarda kullanın.

Saçlarınızdaki beyazlar bırakın parlasın!
Saçlarımızın beyazlaması bizleri mutsuz eder, fakat bu beyaz saç kıllarını koparmak saç diplerine zarar verebileceği gibi, saç köklerinin de enfeksiyon kapmasına yol açabilir.

Saç Kırıklarınızı Başınızdan Uçurun!
Saçlarımızın uçlarını 6-8 haftada bir aldırmak, kırıklardan kurtulmamızı, sağlıklı saçlara kavuşmamızı sağlar. Uzmanların bu önerisini uygulamak bile saç bakımımıza yardımcı olmakta büyük bir adımdır.