ISLAK MENDİLİNİ KENDİN YAP


Çevre dostu, ev yapımı ıslak mendil

Islak mendil kullanmayı seviyor ve elinizden düşürmüyorsanız, bu tarif tam size göre. Temizlemesi çok etkili olan bu ıslak mendilleri çok ucuza mal edebilir, kimyasallara maruz kalmayabilirsiniz. Bu mendiller, çevre dostudur.

4

Gerekli olan malzemeler:

 

Plastik kapaklı bir kiloluk kahve kabı

Kağıt havlu rulosu

Keskin bıçak

1/2 su bardağı sirke

1/4 su bardağı su

Ispirto 1/4 bardak

1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık sabunu

10 damla uçucu yağ (isteğe bağlı)

Sprey boya (isteğe bağlı)

Iğne

Makas

Yapılışı:

Ev yapımı ıslak mendil hazırlamak için malzemeleri toplayın. Evizin her odasına koyarak, her an elinizin altında bulunmasını sağlayabilirsiniz. Sirke doğal yollarla mikropları uzakyaştırırken, mükemmel bir temizlik sağlar. Kullanacağınız sıvı sabunu mutfakta kullandığınız deterjan olabilir veya bu sabunu da kendiniz üretebilirsiniz.

Bu iş için eski bir kahve kavanozunu veya kullanılmış kapaklı cam bir kavanozu kullanabilirsiniz. İçinin görünmesini iskemezseniz, o zaman dış yüzeyini sprey boya ile boyayabilirsiniz. Bu kutunuza daha sempatik bir görüm verecektir. Temizlik mendil oluşturmak için havlu kağıtı ortadan ikiye kesin ve bir yarısını kavanozun içine koyun. Kkavanozun içine koyarken kağıt havluyu ezebilirsiniz. Bu iş için geri dönüşümlü olan havlu kağıdı tercih edin. Bir kase içinde sirke, bulaşık deterjanı, ve suyu karıştırın. 
Islak mendilinizi kişiselleştirmek ve antibakteriyel gücünü artırmak için içine sevdiğiniz uçucu yağlardan birini damlatın.