İSTANBUL'DA 6.0 ŞİDDETİNDE DEPREM


Okullar tatil edildi

Kandilli Rasathanesi'nin 6.0 şiddetinde olduğunu duyurduğu İstanbul depreminin ardından valiliktan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada İstanbul'da okulların tatil edildiği açıklandı.

İstanbul'da saat 13.59'da deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.

ARTÇI SARSINTILAR MEYDANA GELDİ

Kandilli, İstanbul'un bütün ilçelerinden hissedilen depremin büyüklüğünü 6 olarak duyururken derinliğini 12.6 km olarak açıkladı. AFAD ise, Marmara Denizi merkezli depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurup derinliğini 6.99 km olarak kamuoyu ile son dakika olarak paylaştı. Öte yandan, Marmara denizi açıklarında ise 3.2 ve 4.4 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI

İstanbul'da yaşanan depremin ardından Silivri Devlet Hastanesi güvenlik nedeni ile boşaltıldı. Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesi bahçesinde beklemeye devam ediyor. Öte yandan hastaneye yakın bir binanın çatısının yıkılması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem kent genelinde ve Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Düzce, Bilecik'te de hissedildi.