KOURUYCU AİLE NASIL OLUNUR?


Depremzede çocuklara koruyucu aile olma şartları ne?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta ilki sabah karşı ikincisi gün içinde meydana gelen 7.5 ve 7.7 şiddetindeki depremin üzücü sonuçları dünya genelinde ses getirdi. Binlerce vatandaşın canına mal olan depremde enkaz altından çıkarılan vatandaşlar herkese umut ışığı oluyor. Özellikle sağ kurtarılan bebek ve çocukların sağlık durumlarının iyi olması yüreklere su serpiyor. Önceki gün enkaz altından kurtarılan refakatsiz bebekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Emine Erdoğan'ın sonraki süreçler için de ilgileneceklerini söylediği bebekler için birçok vatandaş koruyucu aile başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Bunun üzerine irtibat numaralarını yayınlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koruyucu aile olma şartlarını bildirdi. İşte koruyucu aile olma şartları...

KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR? DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN KORUYUCU AİLE BAŞVURUSU:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşanan depremlerin ardından korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için koruyucu aile olmak isteyenlerin izleyeceği sürece ilişkin açıklama yapmıştı. Koruyucu aile olmak isteyenler, başvurularını e-devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunabilirler.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz."

KORUYUCU AİLE NEDİR?

Koruyucu aile, çeşitli nedenlerden ötürü öz ailesinin yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile veya kişilerdir. 

Koruyucu aile hizmetinde amaç, bakım ve koruma altındaki çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselemeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde, çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

 

Etiketler : Koruyucu aile