Liposuction ile ilgili bilinmeyenler


 Birçok doğru bilinen yanlışlar da var

1- Liposuction sonrasında ameliyat olan bölgeler daha fazla kilo alır mı?

Böyle bir durum söz konusu değildir. Kişi doğduktan sonra sabitlenen yağ hücre sayısı vardır ve şişmanladığımız zaman bu hücrelerin sayısında bir artış olmaz, sadece hacimleri artar. Liposuction yöntemiyle de bu hücrelerin sayısı azaltılır. Hacmin artması için dc her bir hücrenin hacminin artması gerekmektedir. Bu nedenle bu düşünce yanlıştır. Ancak her uygulamadan sonra olduğu gibi bu uygulamadan sonra da yediklerimize dikkat etmemiz gerekmektedir.

2- Liposuction ile 20-30 litre yağ alımı söz konusu olabilir mi?

Beş litreyi geçmemek esastır ancak en fazla on litre yağ alınabilir. Ancak aynı bölgede uzun süreli aralıklarla Liposuction yapmak mümkündür. Zaten 20-311 litre yağ alınması gereken kişiye Liposuction uygulaması yapılmamaktadır Ideal Liposuction hastalan, kilo vermesine rağmen bazı bölgelerde zayıflamaya direnç oluşanlardır.

3- Liposuction’da yağ entbolosi olur mu?

Yağ embolosi riski, tüm cerrahi prosedürlerde vardır. Ama bunun önemi standart olarak uygulanmaktadır. Örneğin hastaya varis çorabı giydirilerek veya kas sulandırıcı ilaç verilerek önlem alınabilir. Risklerin aşamasına göre farklı yöntemleri de vardır.