WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

Makyaj yaparken nelere dikkat etmeli


Her zaman güzel görünmek ve beğenileri toplamak istiyorsanız

Makyaj yapmak aslında hepimizin bildiği ancak genellikle bazı temel kurallara uymadan yaptığımız şeyler arasında yer alıyor. Günlük hayatta hafif makyajlar yaptığımız için hatalar kendilerini pek belli etmiyorlar ancak iş biraz daha ciddi gün ve gecelerde yapılacak makyajlara geldiği zaman bu hatalar direkt olarak ortaya çıkıyorlar. Eğer her zaman güzel görünmek ve en iyi şekilde beğenileri toplamak istiyorsanız makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını çok iyi bir şekilde vermelisiniz.

Yapılan hataların en başında, makyaj fırçasını çok dibinden tutmak ve kuvvetli vuruşlar yapmak gelmektedir. Fırçanın bu kadar yüksek bir güçle uygulanması maalesef doğal olmayan sonuçlar vermektedir ve özellikle kapatıcıları veya allıkları bu kadar keskin bir şekilde sürmek, makyajın doğal olmadığı algısını uyandırmaktadır. Fırçayı çok daha az bastırarak ve rastgele hareketlerle ucundan tutarak sürmek makyajınızın güzelliğini kat kat arttıracaktır.

Fondötenleri bazen aşırı miktarda uyguladığımız ve erkeklerin tabiriyle badana yapar gibi yüzümüze sürdüğümüz bir gerçek. Halbuki bu tip bir kapatıcı kullanımı maalesef yapay bir sonuç alınmasına neden oluyor ve bu aşamada ilk dikkat etmemiz gereken şey fondöteni olabildiğince az kullanarak güzel bir sonuç elde etmek. Belki daha az fondöten kullanımıyla tüm kusurları tamamen kapatmak mümkün olmayacaktır ancak bazı kusurların bilerek açıkta bırakılması dümdüz ve katmanla kaplı bir cilde göre çok daha çekici olabilmektedir.Makyajınızı tamamladıktan sonra fırça ve diğer ürünlerinizi doğru bir şekilde temizlemeniz, cilt sağlığınızın korunması ve malzemelerin daha uzun süre dayanmaları için çok önemli. Bu nedenle fırçalarınızı her makyajdan sonra güzelce temizlemeyi ve gerekirse yıkadıktan sonra kurutmayı unutmayın. Elbette sadece makyaj malzemelerinin temizliği değil, yüzünüzün devamlı olarak temizliği de makyajın yan etkilerini bertaraf etmek için gerekli.

Kaşlarınızın şeklinin doğru olmadığını düşünüyor yahut fazla seyrek oldukları için rahatsız oluyorsanız, kaş jeli adı verilen ürünleri kullanarak onların çok daha dolgun ve renkli görünmelerini sağlayabilirsiniz. Son yıllardaki kalın kaş modası özellikle ince kaşlara sahip kadınların bu konuda şikayetlerinin artmasına sebep oldu.

Makyajın evde değil dışarıda yapılması gerektiği ve bu nedenle evde cildinizi biraz rahat bırakmanızın iyi olacağı gerçeğini de kabullenmeniz gerekiyor. Devamlı olarak makyaj taşıyan bir cilt maalesef sağlığını korumakta zorlanacaktır. Geceleri makyajla uyumamaya da bu nedenle çok dikkat etmelisiniz.