Maskesize ceza!


"Bizde azalmaya başlaması yetmiyor, mesafeli ve maskeli yaşamalıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Koronavirüsten, Libya’ya kadar birçok konuya değinen Erdoğan “Koronavirüs musibeti sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı etkiledi. Başta ABD olmak üzere, Rusya, Çin büyük zararlar gördü. ABD'de 45 milyon işsizden bahsediliyor. Biz ise büyümede 4,5 gibi bir oranı yakalamak üzere. Terörle mücadele de de salgınla mücadeleye de devam ediyoruz. Salgınla mücadelede 102 ülkeye yardım gönderdik. Bunları yaparken yatırımları aksatmadık, 'aşkım' dediğim Şehir Hastanelerini ön planda tuttuk.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI 171 BİN 121

Bakan Koca iyileşen sayısında ciddi artış olduğunu söyledi

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 989 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 171 bin 121, can kaybı 4 bin 711 oldu. Bakan Koca değerlendirmesinde iyileşenlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu belirtti.

MASKESİZE CEZA

Balık: Maskesiz bireylere ceza uygulamak gerekiyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hafta sonu sahillere akın eden vatandaşların tartışmalara neden olan görüntüleri için "Virüsün bulaşıcılığında bir azalma falan yok" değerlendirmesinde bulundu. Ceyhan, "Şu anda dünyada ikinci bir artış yaşanıyor. Bizde azalmaya başlaması yetmiyor, mesafeli ve maskeli yaşamalıyız" uyarısını yaptı. Moda, Caddebostan, İzmir gibi yerlerden gelen görüntüler üzerine Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık ise “İçişleri Bakanlığı’nın, maskesiz bireylerin görülmesi halinde cezai müeyyidelerin yapılacağını açıklaması gerekiyor. Başka türlü bu işi çözemeyeceğiz gibi duruyor” dedi.