MUTLU İLİŞKİLERİN SIRRI


 

 Her iki tarafın da üzerine düşen görevler vardır

Güven

Karşılıklı güven, bir ilişkinin temelini oluşturur. Sevdiğiniz kişiye sonuna kadar güvenen biriyseniz aşkınız şüphe götürmez bir şekilde sağlamdır. Partnerinize karşı sadık olmak en iyisidir. Özellikle bu iki özellik ilişkinizi yürütecek olan değerlerdir.

Pozitif olmak

Karşınızdakinin her şeyi yapmasını beklemeyin ve ilişkide siz de şaşırtıcı hamleler ve güzel hareketlerde bulunun. Kendinize iyi davranın çünkü kendinize davranış şekliniz partnerinizi de etkiler, olumsuzlukları ona da yansıtmış olursunuz. Sürekli karşı taraftan br şeyler beklemek bir süre sonra ilişkide olumsuzluklara sebebiyet verir. Siz kendinize karşı pozitif olmalısınız ki karşı tarafa da pozitif olabilesiniz.

Karşınızdakinden bir sır saklarsanız ilişkide de güven o kadar eksik olur. İlişkinizde artık samimiyet bulamayabilirsiniz. Eğer kendiniz gibi davranamazsanız karşı taraf da bunu gerçekleştiremez, böylece yüzeysel ve yapmacık bir ilişki yaşarsınız.

Zorluklara karşı beraber göğüs germek

Oluşan her olumsuz durumda çözümü karşı taraftan beklememelisiniz. İlişkide üstünüze düşen görevi yerine getirin ki ilişkiniz düzgün ve sorunsuz bir şekilde ilerleyebilsin.

Karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın. 

Partnerinizi olduğu gibi sevin ve kabul edin, o zaman ilişkide daha az zorluk yaşarsınız. Karşınızdakiyle her zaman aynı fikirde olamayacağınız gibi, bazen ilişkinize renk katan, böyle anlaşmazlıklardan doğan kavgalar da olabilir.

En ufak sorunu büyütüp pireyi deve yapmayın ve sürekli haklı taraf olmaya çalışmayın. Bazı zamanlarda alttan alan taraf olun ki huzurlu ve mutlu bir ilişki yaşayabilesiniz.