PUTİN'İN KADIN ASKERLERİ


“Putin'in propaganda silahı”

İngiliz Telegraph gazetesinde Ed Cumming imzasıyla yayınlanan yazıda, Rusya yönetiminde görev alan kadınların ülkenin savaş söylemini aktaran isimler arasında öne çıktığı belirtildi.

Başta Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova olmak üzere birçok kadının “Putin'in propaganda silahı” haline geldiği kaydedilen yazıda, tüm dünyayı ayağa kaldıran Ukrayna'daki çocuk hastanesine yönelik saldırıya Zaharova'nın “kayıtsız” bir şekilde tepki vererek olayı “yalan haber” olarak nitelediği hatırlatıldı.

Zaharova'nın tarzına aşina olmayanlar için bu tepkinin “şoke edici” olduğunu yazan Telegraph, “Dışişleri sözcüsü, Putin rejimi için yalan söyleme görevi üstlenen medyayı iyi kavramış Rus kadınlardan oluşan klon ordusunun sadece en önemli askeri” dendi.

Maria Zaharova

Ukrayna'daki savaşta Rusya adına erkekler savaşsa da propaganda savaşında Putin'in kadın askerlerinin öne çıktığı ifade edilirken, birçok ülkedekinin aksine Rus yönetiminde kadınların sözcü olarak öne çıktığı vurgulandı. “Parlak rujları, kabarık saçları ve gösterişli tarzlarıyla Rus kadın sözcülerin diplomasiye yeni bir hava kattığı” kaydedildi.