WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

Varislerden kurtulmanın doğal yolları


Evde uygulayabileceğiniz pratik çareler

Varis bacaklarınızın yüzeyinde çıkan kırmızı ve mavi renkteki damarlı görünüme denir. Bu görüntü bacaklarınızdaki damarların kan akışında sorun çıktığı zaman yaşanır. 

Varis görüntüsünü engellemek için kan dolaşımınızı arttırmanız gerekir. Uzun süre oturur veya ayakta pozisyonda kalmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını negatif etkiler. Her yarım saatte bir hareket etmek damarlarınızdaki kan dolaşımını harekete geçirerek varis görünümünü engelleyecektir.

Sizin için kan dolaşımınızı arttıracak ve varislerden kurtulmanızı sağlayacak doğal yöntemleri bir araya getirdik.

Domates 

Domatesin içinde kan dolaşımını arttırıcı salisilik asit ve likopen bulunur. Cilde direk uygulanması varisli damar görüntüsünün azalmasını sağlar. 

İki adet domatesi tohumlarını ayıklamadan küçük parçalar halinde doğrayın. Püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin ve 2 ay boyunca günde 3-4 kere varislerinizin üzerine uygulayın.

Zeytinyağı

Kan akışına iyi gelen zeytinyağı ile varislerden kurtulmak hayal değil.

Tek yapmanız gereken bir miktar zeytinyağını ısıtıp pamuk yardımı ile birkaç dakika varisli bölgeye masaj yapmak. Tatmin edici sonuçlar görmek için 2 ay boyunca günde 2 kere tekrarlayın.

Sarımsak

Sarımsak kan dolaşımını arttırıcı özelliği ile varis tedavisinde gözle görülür sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

10 diş sarımsağı macun haline getirine kadar ezin. 3 limonun suyunu çıkartın. Malzemeleri temiz bir kavanoza koyup 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün pamuk yardımı ile varisli bölgeye uygulayın. Bu karışımı 1 ay boyunca günde iki kere kullanmanız gerekmektedir.

Kırmızıbiber

Zengin bir C vitamini kaynağı olan kırmızıbiber kan pıhtılarının oluşumunu engelleyerek varisli damarları tedavi edebilir. 

Bir çay kaşığı kırmızıbiber tozunu sıcak suya koyun ve karıştırın. Varis görüntüsünden kurtulmak için bu içeceği 2 ay boyunca günde 3 kere için.

Etiketler : Varis