WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

YAZ BİTTİ, CİLDİNİZİ YENİLEYİN!


Güneşten yıpranan cildimizi de artık yenilemenin zamanı geldi

 Yaz bitti... Sonbaharın ilk günlerini yaşıyoruz. Güneşten yıpranan cildimizi de artık yenilemenin zamanı geldi...

 Ayrıca cildinizi yenilemek için para harcamanıza da gerek yok. Bol Bol su için: Bol su içmenin, cildi içeriden nemlendirdiği bir gerçek. Sağlık açısından bir engel yoksa günde 2 litre su içilmesinde yarar var.

 

Ancak çay ve kahve yerine su içilmeli. Çünkü çay, kahve gibi içecekler idrar yaptırıcı etkiye sahip ve var olan suyun da kaybına neden olurlar.Nemlendirici kremler kullanın:   Özellikle kuruyan, pullanan ve yaşlanan cildi bu etkilerden korur. Özellikle gözaltlarına ve tüm cilde uygulanabilen türleri var. Doğal nemlendirici içerenler (özellikle zeytinyağı) kullanılmalıdır.

Beslenme şekli önemli:   Sebze, meyve gibi vitaminden zengin yiyecek tüketilmeli. Yeterli bulamıyorsak, dışarıdan vitamin takviyesi olabilir. Bu amaçla Biotin, C ve E vitaminleri ve çinkonun önemi büyüktür.  Cildiniz yağlıysa sık sık temizleyin: Yağlanma akne oluşumuna ve mikrop üremesine zemin hazır. Bu nedenle yağlı cilt sık yıkanmalı. Sabun şart değil fakat kullanılacaksa antiseptik ve doğal olanlar tercih edilmelidir.

Güneş koruyucuları yaz-kış kullanın: Lekelerden ve yaşlanmadan korunmak için güneş koruyucuları sadece yazın değil kışın da kullanılmalı. Bunları seçerken kimyasal filtrelere ilave olarak fiziksel filtre de olmasına dikkat edilmelidir.